Novosti

Nevidljiv rad

Tko je skrojio potkošulju u kojoj spavam? Koliko je kilometara prevalila rajčica koju kupujem u dućanu? Što najviše nedostaje vozačima kamiona na dugim vožnjama jednoličnim autoputovima? Ubraja li se vrijeme potrebno za dezinfekciju dućana trgovkinjama u radno vrijeme? Kroz koje sve procese prolazi voda od izvora do naše slavine? Koje zadovoljstvo u poslu pronalazi komunalac koji čisti grad i odvozi naše smeće? Koliko traje radni dan poljoprivrednicima koji i proizvode i sami prodaju hranu?

Virtualna izložba posvećena  je "temeljnom" radu i radnicima, onima bez kojih ne možemo, radnicima koji su danas na prvoj liniji. Oni su i mimo iznanrednih okolnosti Covid19 pandemije neophodni za naše svakodnevno funkcioniranje, no najčeće su nevidljivi, potcjenjeni pa i potplaćeni. Cilj ovog projekta je da naglasimo vrijednost i važnost njihovog rada te dodatno osvijestimo i senzibiliziramo građane koliko smo ovisni o njihovom radu.

 

Ova virtualna izložba nasta le u suradnji s novinarkom Barbarom Matejčić radila, sa zakladom Friedrich Ebert i Savezom samostalnih sindikata Hrvatske,  te je objavljena 7. listopada 2020. na dan kada se obilježava Svjetski dan dostojanstvenog rada

 

Link na virtulanu izložbu

Kontakt

Friedrich-Ebert-Stiftung
Praška 8
10000 Zagreb
Tel.: +385 1 480 79 70
Fax.:+ 385 1 480 79 78