Novosti

EUROPA POSLIJE IZBORA – BUDUĆI IZAZOVI I PERSPEKTIVE

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na Europsku raspravu koju zajednički organiziraju Europski pokret Hrvatska / Europski dom Zagreb i Zaklada Friedrich Ebert u Zagrebu pod nazivom

 

Europa poslije izbora - budući izazovi i perspektive

 

 

Izazovi nisu nova stvar za Europsku uniju. Prije pet godina oni su bili dramatičniji. Europska komisija usmjerila se na deset prioritetnih zadataka i rezultati su vidljivi. Europsko gospodarstvo raste već šest godina zaredom. Kroz Investicijski plan potaknuta su ulaganja i povećano je zapošljavanje. Ali iako bilježimo pozitivne promjene, svijet se promijenio i novi izazovi su pred nama. Ovom raspravom željeli bismo čuti mišljenja stručnjaka, ali isto tako poslati poruku kako bismo se trebali vratiti temeljima i zajedničkim vrijednostima Europske unije.

Na izborima od 23. do 26. svibnja ove godine glasovalo je više od 200 milijuna Europljana. Odaziv birača povisio se sa 42,61 % na 51 % u odnosu na 2014. Europski izbori u svibnju 2019. izravno utječu na naš život jer se ondje odlučuje na koji će način Europa u nadolazećim godinama pristupiti pitanjima radnih mjesta, poslovanja, sigurnosti, migracija i klimatskih promjena.

 

Poziv preuzmite ovdje.

Kontakt

Friedrich-Ebert-Stiftung
Praška 8
10000 Zagreb
Tel.: +385 1 480 79 70
Fax.:+ 385 1 480 79 78